Hoe Jan 225 euro bespaarde op Bol.com met de Prijzenvolger

Recent kreeg ik een mail van Jan (39) uit 's-Gravenwezel. Hij wilde me bedanken dat ik in 2020 besloten had de Prijzenvolger nieuw leven in te blazen. Ik antwoordde dat het deugd deed om zulke mails te ontvangen en vroeg hoe hij de Prijzenvolger net gebruikt.

Het antwoord dat ik kreeg was een beetje onverwacht, maar het opende mijn ogen over hoe sommigen onder jullie de Prijzenvolger gebruiken.

Jan gebruikte een zelfgemaakt Excel-document een overzicht te maken van wat hij wil kopen, en zette dan voor alle producten een prijsalert.

Dit klinkt een beetje abstract, dus laat het me verduidelijken:

Jan was op zoek naar een nieuwe wasmachine, want zijn huidige machine was aan het einde van zijn leven.

Een wasmachine is best een grote aankoop, maar het hoeft niet overhaast te gebeuren. Omdat er zoveel verschillende modellen en varianten zijn, nam hij de tijd om zich in te lezen over wat er belangrijk is bij een wasmachine. Dit is helaas iets waar de Prijzenvolger (nog?) niet mee kan helpen.

Na een tijdje onderzoek te doen had hij in Excel een lijstje met 12 wasmachines, gerangschikt van beste naar slechtste.

Vervolgens keek hij voor elke wasmachine wat hij er voor wou betalen.

Voor zijn droomwasmachine wou hij bijvoorbeeld € 400 betalen, maar voor de wasmachine onderaan de lijst slechts € 350. Hiervoor keek hij naar de prijsgeschiedenis van elk product, zodat hij wist wat de laagste en hoogste prijs was en hoeveel het gemiddeld kost.

Zodra hij ook dit had gedaan, zette hij op de Prijzenvolger een prijsalert in voor elk product.

Voor zijn droomwasmachine die bovenaan stond, de Beko WTE10744XDOS wasmachine, was de prijs op dat ogenblik € 592. Maar zoals je kan zien in de grafiek hieronder, is de gemiddelde prijs van dit product rond de € 400. Jan kon dus met een gerust hart een prijsalert zetten voor € 399.

Kopen of wachten?

Het duurde niet lang voordat hij een mailtje kreeg van de Prijzenvolger. Helaas was het niet voor de wasmachine die bovenop zijn lijstje stond, maar een machine van een ander merk.

Toen Jan op de Prijzenvolger ging zien naar de prijs van zijn Beko wasmachine, zag hij dat de prijs een beetje gezakt was, maar nog niet tot € 399. Moest hij op safe spelen en een wasmachine kopen die misschien niet bovenaan z'n lijstje stond maar toch ook wel degelijk was? Of moest hij wachten? Hij besloot nog een paar dagen te wachten, en dan zou hij de knoop doorhakken.

Toen hij een dag later terug kwam van een wandeling met zijn hond zag hij dat hij een nieuwe mail had, opnieuw van de Prijzenvolger.

Het was zijn Beko wasmachine die in prijs gedaald was. En sterker nog, het was van € 549 euro gedaald tot de laagst gemeten prijs ooit voor dit model: € 336,64.

Jan moest geen 2 keer nadenken, en kocht meteen zijn Beko wasmachine op Bol.com voor € 336,64.

Mocht hij de Prijzenvolger niet gehad hebben had hij wel 255 euro teveel betaald voor dit model.

Hoe jij ook slimmer koopt (net als Jan)

Het is een goed idee om voor grote aankopen (wasmachines, stofzuigers, grasmachines, boormachines,...) toch even wat onderzoek te doen.

Het Bol.com is met z'n 39 miljoen producten best wel gigantisch, en het kan soms moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien.

Lijst op wat belangrijk is voor jou wat dat product kan/heeft, zodat je producten kan vergelijken. Het heeft geen nut om een 50 inch 4K smart TV te vergelijken met een 32 inch plasma.

Zet prijsalerts in voor alle producten in je lijstje. Prijsalerts zijn gratis, dus je kan er beter te veel dan te weinig maken.

Oefen geduld uit. Als er geen druk zit achter je aankoop, kan je rustig afwachten tot de prijs van je favoriete product zakt. Heb je door omstandigheden toch echt wel dringend een nieuwe wasmachine nodig? Dan kan de Prijzenvolger je natuurlijk ook helpen om koopjes te vinden.

Deel dit artikelTerug naar overzicht
Jelle en zijn memoji tweelingsbroer

Blijf op de hoogte 🤩

Ik ben Jelle, de oprichter van de Prijzenvolger, en elke maand stuur ik een mail uit met de grootste prijsdalers, bespaartips en updates rond de Prijzenvolger.


Vul je e-mail in om je in te schrijven.


Jelle en zijn memoji tweelingsbroer

Alle productcategorieën